Polityka
Prywatno艣ci

W razie w膮tpliwo艣ci co do kt贸regokolwiek z zapis贸w Polityki Prywatno艣ci Serwisu www.alabastro.art jeste艣my do dyspozycji. Mo偶na si臋 z nami skontaktowa膰 przechodz膮c do zak艂adki Kontakt.


  1. Niniejsza Polityka Prywatno艣ci okre艣la zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez U偶ytkownik贸w w zwi膮zku z korzystaniem przez nich z us艂ug poprzez Serwis.


  2. Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest Aleksandra Kastylijska ALABASTRO z siedzib膮 w Katowicach, ul. Adamskiego 11, kod pocztowy 40-069, NIP 6342965979, REGON 384094035.


  3. W trosce o bezpiecze艅stwo powierzonych nam danych, opracowali艣my wewn臋trzne procedury i zalecenia, kt贸re maj膮 zapobiec udost臋pnieniu danych osobom nieupowa偶nionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodno艣膰 z odpowiednimi aktami prawnymi - ustaw膮 o ochronie danych osobowych, ustaw膮 o 艣wiadczeniu us艂ug drog膮 elektroniczn膮, a tak偶e wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wsp贸lnotowego.


  4. Dane Osobowe przetwarzane s膮 na podstawie zgody wyra偶anej przez U偶ytkownika oraz w przypadkach, w kt贸rych przepisy prawa upowa偶niaj膮 Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepis贸w prawa lub w celu realizacji zawartej pomi臋dzy stronami umowy.


  5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o U偶ytkownikach poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje lub dobrowolnie przes艂ane drog膮 elektroniczn膮.


  6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez U偶ytkownika.


  7. Dane podane w formularzu lub przes艂ane drog膮 elektroniczn膮 s膮 przetwarzane w celu wynikaj膮cym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obs艂ugi kontaktu informacyjnego.


  8. Dane osobowe pozostawione w Serwisie nie zostan膮 sprzedane ani udost臋pnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych.


  9. Do danych zawartych w formularzu przys艂uguje wgl膮d osobie fizycznej, kt贸ra je tam umie艣ci艂a. Osoba ta ma r贸wnie偶 praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.


  10. W Serwisie mog膮 pojawia膰 si臋 linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe dzia艂aj膮 niezale偶nie od Serwisu i nie s膮 w 偶aden spos贸b nadzorowane przez Serwis www.alabastro.art. Strony te mog膮 posiada膰 w艂asne polityki dotycz膮ce prywatno艣ci oraz regulaminy, z kt贸rymi zalecamy si臋 zapozna膰.


  11. W Serwisie istnieje mo偶liwo艣膰 komunikacji za pomoc膮 aplikacji zewn臋trznych. Te aplikacje dzia艂aj膮 niezale偶nie od Serwisu i nie s膮 w 偶aden spos贸b nadzorowane przez Serwis www.alabastro.art. Aplikacje te mog膮 posiada膰 w艂asne polityki dotycz膮ce prywatno艣ci oraz regulaminy, z kt贸rymi zalecamy si臋 zapozna膰.


  12. W Serwisie u偶ywane jest narz臋dzie Plausible.io w celu prowadzenia statystyk dla witryny www.alabastro.art. Dok艂adny spos贸b dzia艂ania i polityk臋 prywatno艣ci narz臋dzia Plausible.io mo偶na znale藕膰 pod adresem: https://plausible.io,


  13. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatno艣ci Serwisu, na kt贸re mo偶e wp艂yn膮膰 rozw贸j technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozw贸j naszego Serwisu internetowego. O wszelkich zmianach b臋dziemy informowa膰 w spos贸b widoczny i zrozumia艂y.

Regulamin Newslettera

W razie w膮tpliwo艣ci co do kt贸regokolwiek z zapis贸w Regulaminu Newslettera jeste艣my do dyspozycji. Mo偶na si臋 z nami skontaktowa膰 przechodz膮c do zak艂adki Kontakt.


  1. Pracownia prowadzi darmow膮 us艂ug臋 Newsletter. U偶ytkownik podpisuj膮c z Pracowni膮 Umow臋 Zaj臋膰 lub wyra偶aj膮c zgod臋 sk艂ada wniosek o dodanie adresu e-mail U偶ytkownika do listy e-mailingowej us艂ugi Newsletter. Wskazany w powy偶szy spos贸b adres e-mail U偶ytkownika s艂u偶y Pracowni do wysy艂ania U偶ytkownikowi Newsletter贸w przygotowanych przez Pracowni臋. Wyra偶enie zgody lub podpisanie Umowy z Pracowni膮 stanowi akceptacj臋 Regulaminu Newsletter.


  2. Administratorem danych osobowych U偶ytkownik贸w jest Aleksandra Kastylijska Alabastro, ul. Ks. Bp. Stanis艂awa Adamskiego 11, 40-069 Katowice, e-mail: info@alabastro.art. Dane podane przez U偶ytkownika przetwarzane s膮 w celach zwi膮zanych z us艂ug膮 Newsletter zgodnie z tre艣ci膮 przepis贸w ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o 艣wiadczeniu us艂ug drog膮 elektroniczn膮. Dane U偶ytkownika s膮 przechowywane i przetwarzane przez Pracowni臋 do chwili wycofania przez U偶ytkownika zgody.


  3. U偶ytkownikowi przys艂uguje prawo dost臋pu do danych, a tak偶e prawo do ich sprostowania, usuni臋cia, ograniczenia przetwarzania, jak r贸wnie偶 prawo sprzeciwu, za偶膮dania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych oraz prawo do cofni臋cia zgody w dowolnej chwili oraz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urz臋du Ochrony Danych Osobowych.


  4. Dane podane przez U偶ytkownika nie b臋d膮 podlega艂y udost臋pnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych b臋d膮 tylko instytucje upowa偶nione z mocy prawa.


  5. Dane podane przez U偶ytkownika nie b臋d膮 podlega艂y profilowaniu.


  6. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywa膰 danych osobowych do pa艅stwa trzeciego lub organizacji mi臋dzynarodowej, z wyj膮tkiem przypadk贸w gdy wyst膮pi膮 o to uprawnione organy pa艅stwa trzeciego lub organizacji mi臋dzynarodowej.


  7. Inspektorem ochrony danych osobowych w Pracowni jest Aleksandra Kastylijska (nr tel: 500261073; email: info@alabastro.art).


  8. Wszelkie zmiany niniejszego Regulaminu wchodz膮 w 偶ycie w terminie podanym wraz z informacj膮 o jego zmianie, nie wcze艣niej jednak ni偶 po up艂ywie 14 dni od dnia poinformowania o zmianach Regulaminu. Brak o艣wiadczenia przez U偶ytkownika w tym terminie o rezygnacji z us艂ugi Newsletter 艣wiadczonej przez Pracowni臋 oznacza wyra偶enie zgody przez Uczestnika na zmian臋 Regulaminu.

Tw贸rcy ikon

Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrze偶one. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie cz臋艣ci lub ca艂o艣ci informacji, tre艣ci, zdj臋膰, grafik, kod贸w html, skrypt贸w js i innych zawartych w Serwisie www.alabastro.art oraz w jego podstronach w formie elektronicznej lub jakiejkolwiek innej bez zgody autora jest zabronione.

Wi臋cej informacji na temat Praw autorskich mo偶na uzyska膰 kontaktuj膮c si臋 z nami za pomoc膮 zak艂adki Kontakt

Sprawd藕 nas!